מערכת שטיפה אוטומטית למערכות סולאריות
לוגו RST

אנרגיה ירוקה בישראל – סקירת מצב לשנת 2023

אנרגיה ירוקה היא אנרגיה המופקת ממקורות טבעיים ומתחדשים כמו שמש, מים ורוח, ואינה מזהמת את הסביבה. על אף ההכרה בצורך ובחשיבות במעבר מלא לאנרגיה ירוקה, הצריכה האנרגטית במדינת ישראל עדיין מתבססת בעיקר על דלקים מאובנים, אשר מהווים מקור לאנרגיה מתכלה ומזהמת. היקף השימוש באנרגיה ירוקה בישראל אמנם עולה – אך ישראל עדיין מתקשה לעמוד ביעדים התקופתיים שהיא הציבה לעצמה בכל הקשור  לשימוש באנרגיות מתחדשות לצורכי ייצור חשמל. בתוך כך, אנרגיה סולארית היא הדומיננטית והמרכזית במארג האנרגיה הירוקה של ישראל, ובפרט פאנלים סולאריים.     

אנרגיה ירוקה בישראל – תמונת מצב עדכנית

להלן מספר נתונים עדכניים בכל הקשור לאנרגיה ירוקה בישראל נכון לרגעי כתיבת שורות אלו:
  • 8.1% מהחשמל הנצרך בישראל בשנה האחרונה מקורו באנרגיה מתחדשת
  • הממשלה הכריזה על יעדי מעבר לשימוש באנרגיות מתחדשות: 20% עד לשנת 2025 ו-30% עד לשנת 2030 – ויעדים אלו מבוססים ברובם על אנרגיה סולארית
  • בהסכמי פריז שנחתמו בשנת 2016 בועידת האקלים בפריז, ישראל התחייבה ליעד לאומי להפחתת פליטת גזי חממה והעלאת שיעור החשמל המופק מאנרגיה מתחדשת ל-17% עד לשנת 2030
  • היקף השימוש באנרגיה סולארית בישראל נמוך יחסית לממוצע בעולם המערבי – כ-7% ממשק החשמל הכולל
   

סוגים של אנרגיה ירוקה בישראל 

שלושת הסוגים העיקריים של אנרגיה ירוקה הם אנרגיה סולארית ובמידה מופחתת מאוד גם אנרגיית רוח ואנרגיה הידרואלקטרית(אנרגיית מים):
  • אנרגיה סולארית – ובפרט דודי שמש, פאנלים סולאריים ומתקנים סולאריים. פאנלים ומתקנים סולאריים ברחבי ישראל מייצרים כיום כ-4,000 מגה-וואט.
  • אנרגיית רוח טורבינות רוח הוקמו במקומות שונים בישראל והן מספקות כ-1% מהחשמל הנצרך בישראל.
  • אנרגיה הידרואלקטרית – סוג של אנרגיה ירוקה שהשימוש בה כמעט ואינו קיים בישראל, והנצילות שלה זניחה. רק מספר תחנות הידרואלקטריות קטנות פועלות כיום בארץ והתרומה שלהן למשק קטנה מאוד. 
   

אנרגיה סולארית בישראל 

כמדינה חמה הנהנית משעות שמש רבות, אין זה מפתיע שאנרגיה סולארית היא מקור האנרגיה המתחדשת המרכזי בישראל. כבר מספר עשורים שחלה חובה להתקין דודי שמש על גגות בניינים חדשים לצורך חימום מים וכ-33% מהאנרגיה הנצרכת כיום בישראל מופקת באמצעותם.    בשנים האחרונות  הפקת אנרגיה ירוקה באמצעות פאנלים סולאריים מצויה במגמת עליה בישראל. תחום זה אמנם מצוי במגמת שיפור אך הפוטנציאל האדיר עדיין אינו מנוצל ברובו. המדינה מעודדת התקנה של פאנלים סולאריים, באמצעות הטבות מס וקניית החשמל העודף מיצרני האנרגיה הסולארית – החשמל העודף נמכר לחברת חשמל בתעריף משתנה של 41-48 אגורות לקוט”ש. בנוסף לכך, המדינה שמה דגש על מחקר מדעי ופיתוחים טכנולוגיים בתחום האנרגיה הסולארית. תחנת הכוח הסולארית הגדולה בישראל מתוכננת לקום בשנים הקרובות בסמוך לעיר דימונה. הצפי לסיום ההקמה ותחילת התפעול הוא הרבעון השני של שנת 2025.     

פאנלים סולאריים וחשיבותם הרבה

בשנת 2008 החלה התקנת פאנלים סולאריים בישראל, ופאנלים סולאריים המותקנים על גג מבנים פרטיים, מסחריים, חקלאיים ותעשייתיים משמשים כיום כמרכיב מרכזי הן במארג האנרגיה הסולארית והן במארג האנרגיה הירוקה והמתחדשת בישראל. פיתוחים טכנולוגיים שונים משפרים את הנראות של המערכות הסולאריות ואת התפוקה שלהן ומפחיתים מעלויותיהן.  פאנלים סולאריים, הנקראים גם פאנלים פוטו-וולטאייים, מייצרים חשמל מאנרגיית השמש ובכך מביאים לחיסכון משמעותי בהוצאות החשמל וידידותיים מאוד לסביבה. האפשרות למכור עודפי חשמל לחברת החשמל מוסיפה להם מימד כלכלי ומשתלם נוסף. הפאנלים הסולאריים מאפשרים הפקת חשמל במשך כל ימות השנה ובישראל מדובר באופציה כדאית ומתבקשת במיוחד.    

תחזוקת מערכות סולאריות מסחריות באמצעות מערכת ניקוי אוטומטית

אחד מיתרונותיה הבולטים של מערכת סולארית הוא התחזוקה המינימלית . עיקר התחזוקה של פאנלים סולאריים מסתכם בניקוי ושטיפה שלהם ומדובר בעלות זניחה יחסית לעומת החיסכון הכלכלי הגדול שהם יכולים לייצר.  הדרך הטובה, הנוחה, היעילה, המשתלמת והבטוחה ביותר לניקוי הפאנלים הסולאריים היא באמצעות מערכת ניקוי אוטומטית. מערכת ה RST Nightwash, שוטפת ומנקה מדי יום כבר למעלה מ-2 מיליון פאנלים סולאריים ברחבי העולם. המערכת מנקה את הפאנלים הסולאריים באופן עצמאי ואוטומטי לחלוטין בהתאם להגדרות המותאמות ספציפית לצרכי כל אתר. מערכת ה NightWash דואגת שהפאנלים ישארו נקיים לאורך כל השנה ,אינה מצריכה התערבות אנושית – ומאפשרת ללקוח ליהנות ממקסימום תפוקה סולארית וממקסימום רווחים.
שמש
השאירו פרטים

תוכן עניינים

רק פאנלים נקיים מספקים
שמש
השאירו פרטים

תוכן עניינים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: