מערכת שטיפה אוטומטית למערכות סולאריות
לוגו RST

כיצד חשמל סולארי יוכל לחסוך לכם בעלויות החשמל?

בשנים האחרונות מתחוללת מהפכה בתחום האנרגיה המתחדשת. יותר ויותר עוברים לייצור חשמל סולארי, על מנת לשמור על הסביבה ולחסוך בעלויות החשמל. מוזמנים לקרוא עוד על החשמל הסולארי במאמר הבא.

 

 

אנרגיה סולארית

אנרגיה סולארית נוצרת על ידי תהליך פיזיקלי המכונה היתוך גרעיני המתרחש בליבת השמש. תהליך ההיתוך,מתרחש כאשר פרוטונים של אטומי מימן מתנגשים ומתמזגים לכדי יצירת אטום הליום. אנרגיית השמש הכרחית לכל תהליכי החיים על פני כדור הארץ, מספקת חום ואור, מניעה תופעות אקלימיות ומשפיעה על שינויי מזג האויר. האנרגיה הסולארית צפויה להפוך למבוקשת יותר ויותר בשלהיותה מתחדשת והעובדה שתהליך הפקתה אינו מזהם את הסביבה, בניגוד לדלקים המאובנים – פחם, נפט וגז טבעי. האנרגיה הסולארית מקרינת השמש ניתנת לקצירה למגוון שימושים אנושיים, בין היתר לצורך חימום מים או ייצור חשמל.

 

 

מהו חשמל סולארי?

קרינת השמש מומרת לחשמל באמצעות טכנולוגיה סולארית פוטו-וולטאית (PV) אשר קיימת כבר משנות ה-50, אך נכנסה לשימוש נרחב יותר רק בראשית המילניום הודות לירידת מחירי הפאנלים הסולאריים.

תאים סולאריים (תאים פוטו-וולטאיים) בנויים מפרוסות דקות של חומר מוליך למחצה (לרוב סיליקון). שכבה אחת טעונה חיובית, והשנייה בעלת מטען שלילי, וביחד הן יוצרות שדה חשמלי. כאשר אנרגיית האור מהשמש פוגעת בתא סולארי פוטו-וולטאי, היא מפעילה את התא וגורמת לתנועת אלקטרונים באטומים בתוך פרוסת המוליך למחצה. האלקטרונים הרופפים מופעלים על ידי השדה החשמלי המקיף את הפרוסה והתנועה הזו מייצרת זרם חשמלי.

תאים פוטו-וולטאיים מייצרים חשמל בזרם ישיר (DC) ועל מנת שאותו זרם יהיה שמיש עבור רשת החשמל הארצית, יש להמירו לזרם חילופין (AC) באמצעות ממיר (אינוורטר).

 

 

ייצור חשמל סולארי בישראל

בשנים האחרונות מתחוללת מהפכה של ממש בתחום ייצור החשמל בישראל. במסגרת מדיניות ממשלתית המנסה לעודד מעבר לייצור חשמל באנרגיות נקיות יותר, צרכנים יכולים להתקין בשטחם מתקנים פוטו-וולטאיים לייצור עצמאי של חשמל.

מערכת פוטו-וולטאית ניתנת להתקנה במגוון תצורות, מיקומים וגדלים: על גגות של משרדים, מבנים חקלאיים כגון רפתות ולולים, בתים פרטיים ואפילו על גבי מאגרי מים.

 

 

רווח כלכלי

ייצור החשמל הסולארי נגזר מגודלה של המערכת, מיקומה, כיוון התקנת הפאנלים ומידת חשיפתם לשמש.

כשמחברים מספר רב של תאים פוטו וולטאיים, ניתן להפיק אלפי קילוואטים של חשמל סולארי, ליהנות מהוזלת צריכת החשמל וכשדרישת החשמל לשימוש עצמי נמוכה מהכמות המיוצרת, ניתן אף להרוויח ממכירת העודפים לחברת החשמל.

ההתקנה הראשונית של מערכת סולארית כרוכה אמנם בהשקעה לא קטנה, עם זאת מדובר בהשקעה שלרוב מחזירה את עצמה בתוך פרק זמן של כ2-5 שנים והתשואה השנתית הממוצעת עליה עומדת על כ-15% לאורך תקופה של כ- 20 שנה.

 

מעבר להשקעה הכלכלית הראשונית, כל הדרוש מבעל המערכת לצורך שמירה על כדאיות השקעתו והבטחת תפוקת חשמל מקסימלית ותשואה מיטבית לאורך זמן, היא תחזוקה של המערכת ושמירה על ניקיונם של הפאנלים הסולאריים והדרך היעילה ביותר לעשות זאת היא באמצעות מעבר לאוטומציה מלאה.

מערכת השטיפה NightWash של RST לניקוי מערכות סולאריות שומרת על תחזוקת הפאנלים והאחריות עליהם בהתאם להנחיות היצרנים ומציעה לבעלי מערכות סולאריות פתרון ניקוי חסכוני ואוטומטי לחלוטין, העושה שימוש במים מטופלים, ללא כל תוספת של חומרים כימיים.

מערכת RST לניקוי לוחות סולאריים מורידה את ההוצאות השנתיות ב 70% ומעלה את ההכנסות בעד 30% וכך למעשה ממקסמת את התשואה בענף הסולארי.

שמש
השאירו פרטים

תוכן עניינים

רק פאנלים נקיים מספקים
שמש
השאירו פרטים

תוכן עניינים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: